Concordia Sexbierum
TwitterFeed

Concordia Sexbierum boekt fantastisch resultaat Franeker

Op zaterdag 10 oktober heeft concordia Sexbierum meegedaan met het mars en showconcours te Franeker in de Trije. Na een periode van oefenen op de blaastechnieken en het marcheren in de Trije was het afgelopen zaterdag dan toch zover. Met toch wel gezonde spanning werd iedereen klaar gestoomd om te laten zien waar men zo hard voor heeft getraind. Voor een aantal leden toch wel een extra spannend moment aangezien ze voor het eerst met een concours mee konden spelen.

Er werd opgemarcheerd met het nummer “Marching Together” om daarna het stilstaande nummer te spelen. Het nummer “Oriental March” werd goed gespeeld en werd door luid applaus door het publiek gewaardeerd. Na het stilstaande werk was het tijd om te laten zien wat de mars vaardigheden zijn van Concordia. Er werd gemarcheerd met het nummer “A Swingin Start” en ook hier was een goed gevoel overheersend.
Na lang wachten werd aan het eind van de dag het resultaat bekend gemaakt. Op het stilstaande nummer en op het marcherende nummer werd een dikke 82.33 punten gehaald. Meer dan genoeg voor een eerste prijs! Een super resultaat omdat er toch heel wat jeugdleden zijn die het erg leuk vinden om te marcheren en muziek te maken.
Na het concours was er de gelegenheid om te beluisteren waar de verbeterpunten liggen om zo nog een hoger resultaat te behalen. De jury heeft een aantal goede tips gegeven en we weten waar we komend seizoen aan moeten werken.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden wat je allemaal kunt doen en leren bij de drumfanfare en lijkt het je ook leuk om op concoursen te laten zien wat je kunt, kom dan gezellig langs op maandag avond (vanaf half 8) in de soos te Sexbierum. Er is altijd wel iets wat voor jouw mooi en leuk is.
Voor vragen kun je ook een mailtje sturen naar info@concordia-sexbierum.nl

P1010016